om-museet-1eva museetmuseet-1harmonika figur

Harmonika Museet slog dørene op i juni 1990 og blev et nyt spændende tilbud til Han Herreds mange turister.
Nu er stedet et samlingssted for landsdelens mange harmonikaspillere og et danseglad publikum.

Museumsbygningen på Tranum Engevej 250, danner rammen om - vistnok Danmarks største samling af gamle funktionelle harmonikaer. Udstillingen omfatter til dato omkring 1.000 harmonikaer.
Der er mange spændende modeller mellem de udstillede. De ældste har spillet i snart 150 år - og de kan stadig spille.

Har du en gammel harmonika.
De gamle og måske glemte harmonikaer findes mange steder. Har du kendskab til en sådan, det kan være på loftet, i kælderen eller i pulterrummet, hvor den blot samler støv og forfalder, så tag endelig en snak med os om at bevare den for fremtiden. Det gør ikke noget, at den ser forfærdelig ud. Vi skal nok pynte den op og få den til at spille igen.

Tænk på alle dem, der er glade for at høre disse gamle instrumenter på Harmonika Museet. Vi fortæller naturligvis vore gæster om historien bag harmonikaen, derfor er vi særlig glade for, hvis du har skrevet ned, hvad du ved om den overdragne harmonika.
Giverens navn anføres, såfremt det ønskes i vort katalog.

Et anderledes museum.
Udover at være et sted, hvor man kan se ældre og nyere harmonikaer, har det altid været vort ønske, at det også skulle blive et samlingssted for harmonikaspillere fra nær og fjern.
Her kan man altid finde nogen at spille sammen med.
Mange medbringer deres egen harmonika, men de fleste låner en her på museet.
Modsat andre museer, som nødvendigvis opbevarer genstandene bag lukkede glasmontrer, står alle de udstillede harmonikaer til fri afbenyttelse for vore gæster.